Reseptit

Tomaattinen kalacurry

Kokeile, kuinka hienosti uunissa paahdetut minitomaatit sopivat aasialaiseen kalacurryyn.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattinen kalacurry:

  • 600 g fileoitua kalaa (kuhaa, siikaa tai lohta)
  • 250 g minitomaatteja
  • n. 1 rkl massaman currytahnaa
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 1 nippu korianteria

Valmistusohje

1. Nypi kalafileistä pois ruodot. Leikkaa fileet parin sentin kokoisiksi paloiksi. Mausta palat suolalla.

2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Halkaise tomaatit ja mausta leikkauspinta ripauksella suolaa ja sokeria. Paahda tomaatteja 12 minuuttia.

3. Kuumenna paistokasarissa 1 rkl öljyä. Paista currytahnaa hetki sekoitellen. Kaada kookosmaito kasariin. Kiehauta seos.

4. Lisää kalapalat kastikkeeseen. Hauduta 5 minuuttia.

5. Kääntele tomaatit varoen ruokaan. Lisää pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa curry riisin kanssa.

X