Tomaattinen rapukeitto
Tomaattinen rapukeitto on samettinen ja täyteläinen keitto ja helppo ja nopea valmistaa ravunpyrstöistä. Mausta keitto halutessasi tilkalla sherryä.
Ainekset
Keittopohja:
- 2 salottisipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tlk (n. 4 dl) valmista hummerikeittoa (bisque)
- 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl hienonnettua tilliä
Lisäksi:
- 2 dl kuohukermaa
- 300 g katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä
- 1 dl hienonnettua tilliä
- maun mukaan suolaa
Valmistusohje
Tomaattinen rapukeitto tehdään näin:
1. Hienonna sipulit ja kuumenna voi kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi.
2. Lisää tomaattipyree ja hauduta hetki.
3. Lisää sitten hummeriliemi (bisque) ja tomaattimurska sekä valkoviini ja tillinoksat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti.
4. Poista tillinoksat ja soseuta keitto tasaiseksi.
5. Lisää kuohukerma ja sekoita. Lisää myös ravut sekä hienonnettu tilli.
6. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
7. Jos tomaattinen rapukeitto jää paksuksi, notkista sitä valkoviinillä tai vedellä.
Katso myös: Ranskalainen rapukeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Rapukeitto itse tehdystä liemestä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous