Reseptit

Tonnikalaleivät – herkulliset sormisyötävät

Pienet, sormisyötävät, kuten nämä herkulliset Tonnikalaleivät ovat erinomaisia noutopöydän tarjottavia, ne koristellaan kapriksilla.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 esipaistettua (täysjyvä)patonkia
  • 1 tlk öljyyn säilöttyä tonnikalaa
  • 2-3 keitettyä munaa
  • 2-3 kevätsipulia tai 1 varrellinen sipuli
  • 1 pieni nippu tilliä
  • 2-3 rkl majoneesia tai kermaviiliä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • rouhittua mustapippuria
  • kevytlevitettä

koristeeksi:

  • (varrellisia) kapriksia

Valmistusohje

 

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta ja hienonna tonnikala. Kuori ja hienonna munat. Hienonna kevätsipulit tai varrellinen sipuli ja tilli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet majoneesin tai kermaviilin joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla sekä maun mukaan mustapippurilla.

Voitele leipäviipaleet ja jaa tonnikalaseos viipaleille. Koristele leivät kapriksilla.

X