Reseptit

Tonnikalarisotto

Tonnikalarisotto maistuu niin arkena kuin viikonlopun lounashetkissäkin.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¼ tl chilirouhetta
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • noin 6 dl kala- tai kasvislientä
  • 1 vihreä omena
  • 1 pussi pakasteherneitä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 purkkia vaaleaa tonnikalaa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää silputut sipulit, tomaattipyree ja riisi. Kuumenna hetki sekoitellen. Kaada liemi kattilaan. Hauduta riisi kypsäksi. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kuutioitu omena ja pakasteherneet.

2. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Kääntele lopuksi sekaan tonnikala ja kuumenna. Silppua pinnalle tilliä. Tarjoa risoton kanssa tomaatteja.

X