Reseptit

Toscanalainen kanapasta

Tämä Toscanasta makunsa lainaava kana­pasta on lohturuoan aatelia. Nyt ei säästellä juustossa eikä kermassa!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Toscanalainen kanapasta:

  • 400 g broilerin rintafileitä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 rkl oliiviöljyä

Kastike:

  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 10-12 kivetöntä oliiviä
  • 1-2 dl kanaleintä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 80 g pinaattia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/2 ruukkua tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 400 g simpukkapastaa

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon suola, mustapippuri, kuivatut yrtit, paprikajauhe ja oliiviöljy. Jätä maustumaan noin 20 minuutiksi. Ruskista palat sitten kuumalla paistinpannulla ja laita hetkeksi sivuun odottamaan.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, kanaliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon ruskistetut broileripalat. Hauduta muutama minuutti.

3. Lisää lopuksi joukkoon parmesaani ja pinaattia. Mausta kastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita viimeisenä joukkoon tuore oregano.

4. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kääntele pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile.

X