Reseptit

Toscanalainen kanapasta

7.3.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Tämä Toscanasta makunsa lainaava kana­pasta on lohturuoan aatelia. Nyt ei säästellä juustossa eikä kermassa!

Ainekset

Toscanalainen kanapasta:

400 g broilerin rintafileitä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl paprikajauhetta
3 rkl oliiviöljyä

Kastike:

2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
10-12 kivetöntä oliiviä
1-2 dl kanaleintä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g parmesaania raastettuna
80 g pinaattia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 ruukkua tuoretta oreganoa hienonnettuna
400 g simpukkapastaa

Valmistusohje

1. Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon suola, mustapippuri, kuivatut yrtit, paprikajauhe ja oliiviöljy. Jätä maustumaan noin 20 minuutiksi. Ruskista palat sitten kuumalla paistinpannulla ja laita hetkeksi sivuun odottamaan.

2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy isossa paistinpannussa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, kanaliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon ruskistetut broileripalat. Hauduta muutama minuutti.

3. Lisää lopuksi joukkoon parmesaani ja pinaattia. Mausta kastike mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Sekoita viimeisenä joukkoon tuore oregano.

4. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kääntele pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile.