Tuna melt -voileipäkakku
Tuna melt -voileipäkakku on astetta rennompi versio, joka kasataan maukkaista hapanjuuripaahtoleivistä, tonnikalatahnasta ja savujuustosta leikkuulaudan päälle.
Ainekset
- 1 pkt (600 g) hapanjuuripaahtoleipää
- 1 kerä rapeaa pikkusalaattia
- 200 g savujuustoa
Tuna melt -täyte
- 200 g majoneesia
- 200 g tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1/2 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 tlk (à 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
- 1 lehtisellerin varsi
Kuorrutus
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 100 g tuorejuustoa
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
Koristeeksi
- herneenversoja
- tuorekurkkuviipaleita
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
Valmistusohje
Tuna melt -voileipäkakku tehdään helposti näin:
1. Sekoita täytteen pehmeät ainekset. Lisää valutetut tonnikalat ja hienonnettu lehtisellerinvarsi. Sekoita.
2. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään kulhossa.
3. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Levitä kolmasosa leivistä leikkuulaudalle.
4. Huuhtele ja hienonna salaatti. Viipaloi juusto juustohöylällä. Levitä puolet täytteestä, juustosta ja salaatista leiville. Nosta päälle leipäkerros ja täytä lopulla täytteellä. Nosta päälle loput leivät. Levitä päälle kuorrutusta. Koristele Tuna melt -voileipäkakku herneenversoilla, kurkkuviipaleilla ja sipulirouheella.
5. Anna voileipäkakun vetäytyä kylmässä pari tuntia.
Vinkki! Voit tehdä täytteen ja kuorrutteen valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kokoa kakku tarjoilupäivänä. Tarjoa tuna melt -voileipäkakku kevään juhlissa fenkoli-vuohenjuustosalaatin kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 19/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Savukalavoileipäkakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous