Reseptit

Fenkoli-vuohenjuustosalaatti

Fenkoli-vuohenjuustosalaatti on yhtä aikaa raikas, rapea ja ihanan täyteläinen. Mukaan sujautetaan myös keväistä parsaa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
SAMI REPO

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Fenkoli-vuohenjuustosalaatti

  • 1 fenkoli
  • 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
  • 1 dl pekaanipähkinää
  • 1 l salaattisekoitusta
  • 1 pötkö (200 g) vuohenjuustoa
  • 1-2 rkl rypsiöljyä
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Fenkoli-vuohenjuustosalaatti tehdään helposti näin:

1. Halkaise fenkoli, huuhtele, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Huuhtele parsat, leikkaa päistä mahdollista kuivaa vartta pois, viipaloi ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Nosta fenkolit ja parsat kulhoon, jossa on jääkylmää vettä. Voit lisätä myös jääpaloja. Anna vihannesten rapeutua vedessä puolisen tuntia. 

4. Paahda pekaanipähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa. Valuta fenkolit ja parsat vedestä. Sekoita salaatit, fenkolit ja parsat salaattivadilla. Lisää joukkoon 5 rkl Via Carotan -vinaigrettea. Sekoittele.

5. Viipaloi vuohenjuusto. Paista vuohenjuustoviipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta palat salaatille.

6. Lisää pekaanipähkinät. Koristele fenkoli-vuohenjuustosalaatti syötävillä kukilla.

Vinkki! Tarjoa fenkoli-vuohenjuustosalaatti Via Carotan vinaigretten kanssa.

Fenkoli-vuohenjuustosalaatti
Fenkoli-vuohenjuustosalaatti on yhtä aikaa raikas, rapea ja ihanan täyteläinen.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 19/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Fenkolisalaatti ja jogurttikastike

X