Fenkoli-vuohenjuustosalaatti
Fenkoli-vuohenjuustosalaatti on yhtä aikaa raikas, rapea ja ihanan täyteläinen. Mukaan sujautetaan myös keväistä parsaa.
Ainekset
Fenkoli-vuohenjuustosalaatti
- 1 fenkoli
- 1 nippu (500 g) vihreää parsaa
- 1 dl pekaanipähkinää
- 1 l salaattisekoitusta
- 1 pötkö (200 g) vuohenjuustoa
- 1-2 rkl rypsiöljyä
- syötäviä kukkia
Valmistusohje
Fenkoli-vuohenjuustosalaatti tehdään helposti näin:
1. Halkaise fenkoli, huuhtele, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Huuhtele parsat, leikkaa päistä mahdollista kuivaa vartta pois, viipaloi ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä. Nosta fenkolit ja parsat kulhoon, jossa on jääkylmää vettä. Voit lisätä myös jääpaloja. Anna vihannesten rapeutua vedessä puolisen tuntia.
4. Paahda pekaanipähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Huuhtele salaattisekoitus tarvittaessa. Valuta fenkolit ja parsat vedestä. Sekoita salaatit, fenkolit ja parsat salaattivadilla. Lisää joukkoon 5 rkl Via Carotan -vinaigrettea. Sekoittele.
5. Viipaloi vuohenjuusto. Paista vuohenjuustoviipaleet pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta palat salaatille.
6. Lisää pekaanipähkinät. Koristele fenkoli-vuohenjuustosalaatti syötävillä kukilla.
Vinkki! Tarjoa fenkoli-vuohenjuustosalaatti Via Carotan vinaigretten kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 19/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Fenkolisalaatti ja jogurttikastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous