Reseptit

Via Carotan vinaigrette

Via Carotan vinaigrette on maailmankuulu salaatinkastike ja todellinen hitti! Maailman parhaaksi kehutun newyorkilaisen ravintola Via Carotan vinaigrette nostaa salaattisi luksusluokkaan.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
SAMI REPO

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Via Carotan vinaigrette

  • 1 pieni salottisipuli (1⁄2 dl pieneksi pilkottuna)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 rkl kuumaa vettä
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 tl kokojyvä-dijoninsinappia
  • 2 tl hunajaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 2 oksaa timjamia
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

Via Carotan vinaigrette tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Huuhtele sipulisilppu siivilässä kylmällä vedellä, valuta ja nosta kulhoon. Lisää kulhoon etikka ja kuuma vesi. Anna tekeytyä pari minuuttia.

2. Lisää sinapit ja hunaja. Kaada joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hienonna joukkoon timjami, ja mausta suolalla. Kaada kastike lasipurkkiin. Kastiketta tulee reilusti. Säilytä Via Carotan vinaigrette jääkaapissa.

Vinkki! Tarjoa Via Carotan vinaigrette fenkoli-vuohenjuustosalaatin kanssa.

Via Carotan vinaigrette
Via Carotan vinaigrette on kaikkien aikojen paras salaatinkastike.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 19/2024.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Vinaigrette

X