Reseptit

Uuniavokadoa ja pekonia

Uunissa paahdettu avokado saa lämpimänä uudenlaista luonnetta. Nämä avokadot kypsennetään kananmunan kanssa. Lisukkeeksi valmistuvat samalla pellillä pekoni ja uunitomaatit.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Unelmien aamupala: uuniavokadoa ja pekonia.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 avokadoa
  • tilkka sitruunamehua
  • 2 pientä kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippura
  • 4 viipaletta pekonia
  • 200 g minitomaatteja
  • 80 g babypinaattia

Valmistusohje

1. Halkiase avokadot ja poista kivet. Laita avokadon puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin. Purista niille hieman sitruunamehua. Riko kiven jättämiin koloihin pienet kananmunat ja ripottele pinnalle hieman suolaa ja mustapippuria.

2. Taita pekoniviipaleet kahtia ja laita ne pellille avokadojen viereen. Lisää pellille myös minitomaatit.

3. Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

4. Levitä lautasille babypinaattia ja nosta päälle avokadon puolikkaat. Lisää pinnalle pekoniviipale ja lautaselle miniuunitomaatit ja tarjoile heti.

X