Reseptit

Uunifetaperunat

Uunifetaperunat on helppo herkku. Kirpeät perunat maistuvat fetajuuston kanssa sellaisenaan, mutta voit tarjota ne myös uunibroilerin tai kalan lisukkeena.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunifetaperunat:

  • 800 g perunoita
  • 3 sipulia
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • oliiveja
  • 1/2 sitruuna lohkoina
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

Uunifetaperunat tehdään helposti näin:

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat. Puolita isot perunat, pienet perunat voit kypsentää kokonaisina. Tee perunoihin syviä viiltoja vieri viereen Hasselbackan perunoiden tapaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne neljään osaan.

2. Pese sitruuna kuumalla vedellä, raasta kuori ja puserra mehu isoon kulhoon. Lisää mehun joukkoon kuoriraaste, öljy, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet. Kääntele perunat ja sipulit öljyssä ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille tai -vuokaan. Lisää oliiveja ja muutamia sitruunalohkoja perunoiden sekaan. Jätä vuoan kulmaan paikka fetalle. Kaada loppu sitruunaöljy ainesten päälle.

3. Kypsennä perunapeltiä uunissa ensin 25 minuuttia. Lisää feta kokonaisena vuokaan ja valuta sen pinnalle hunajaa ja mausta mustapippurilla. Kypsennä ruokaa edelleen 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

4. Tarjoa uunifetaperunat heti.

Katso myös: Uunifeta 5 tavalla – nämäkin raaka-aineet vain paranevat uunissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunifeta on nopeasti ja helposti syntyvä arkiruoka – 9 herkullista reseptiä, joita voit tuunata mielesi mukaan

X