uunikukkakaalia ja saksanpähkinää
Reseptit

Uunikukkakaalia ja saksanpähkinää

Uunin paahteessa kukkakaali saa lempeän, pehmeän maun. Saksanpähkinöillä hunnutettu kukkakaali on herkullista.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä kukkakaalia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus cayennepippuria
  • 100 g juustoraastetta
  • 50 g saksanpähkinöitä rouhittuina
  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa kukkakaali lohkoiksi ja lado lahkot uunivuokaan. Pirskottele päälle oliiviöljy ja mausta suolalla, mustapippurilla ja cayennenpippurilla.

2. Paahda kukkakaalia 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Ripottele sitten pinnalle juustoraaste ja rouhitut saksanpähkinät. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia.

4. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoile.

X