Uunimunakas
Voit tehdä uunimunakkaan yhdellä isolla tai kahdella pienellä pellillä. Jätä munakas kosteaksi, sillä se kypsyy vielä uunista ottamisen jälkeenkin.
Ainekset
- 10-12 kananmunaa
- 2 dl kerma-maitoa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 2 sipulia
- 1 rkl öljyä
- 1 pussi pakastepapusekoitusta
- 8 minitomaattia
- 2 dl juustoraastetta
- 50-75 g salamiviipaleita
Valmistusohje
1. Peitä iso reunallinen uunipelti tai kaksi pienempää uunivuokaa leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
2.Sekoita munat ja kerma-maito keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista ne pehmeiksi öljytilkassa. Kypsennä papusekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita tomaatit.
3. Kaada munakasseos pannulle. Lisää päälle papusekoitus, sipulit, juustoraaste ja salamiviipaleet. Kypsennä munakasta uunin keskitasolla 10 minuuttia, lisää päälle tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia tai kunnes munakas on juuri ja juuri hyytynyt.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous