Reseptit

Uunimunakas

Voit tehdä uunimunakkaan yhdellä isolla tai kahdella pienellä pellillä. Jätä munakas kosteaksi, sillä se kypsyy vielä uunista ottamisen jälkeenkin.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkel6ä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10-12 kananmunaa
  • 2 dl kerma-maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pussi pakastepapusekoitusta
  • 8 minitomaattia
  • 2 dl juustoraastetta
  • 50-75 g salamiviipaleita

Valmistusohje

1. Peitä iso reunallinen uunipelti tai kaksi pienempää uunivuokaa leivinpaperilla. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2.Sekoita munat ja kerma-maito keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa sipulit renkaiksi ja paista ne pehmeiksi öljytilkassa. Kypsennä papusekoitus pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita tomaatit.

3. Kaada munakasseos pannulle. Lisää päälle papusekoitus, sipulit, juustoraaste ja salamiviipaleet. Kypsennä munakasta uunin keskitasolla 10 minuuttia, lisää päälle tomaatit ja jatka kypsennystä noin 10 minuuttia tai kunnes munakas on juuri ja juuri hyytynyt.

X