Reseptit

Uunipäärynät sinihomejuuston, saksanpähkinöiden ja hunajan kera

Pistaasipähkinä viimeistelee uunin makeuttaman päärynäjälkiruoan. Tarjoa sellaisenaan tai herkuttele vaniljajäätelön kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Uunipäärynät sinihomejuuston kera hurmaavat hetkessä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 pientä päärynää
  • 2 rkl hunajaa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • ripaus kanelia
  • 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuina
  • (tarjoiluun: vaniljajäätelöä)

Valmistusohje

1. Halkaise päärynät ja poista siemenet esimerkiksi teelusikalla. Asettele puolikkaat leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkuupinta ylöspäin.

2. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele päälle sinihomejuusto sekä kaneli.

3. Paista päärynöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

4. Nostele päärynät vadille tai lautasille. Ripottele pinnalle pistaasipähkinärouhetta.

5. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

X