Reseptit

Uunisipulit

Tarjoile uunisipulit esimerkiksi paistettujen ja uunissa haudutettujen possunkyljysten ja vihreän raikkaan salaatin kanssa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12-16 pientä sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

kuorrutus:

  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. lehtipersiljaa ja timjamia)
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 2 rkl pehmeää voita
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja leikkaa kärjestä viipale pois. Hienonna viipaleet ja ripottele ne vuokaan. Pirskottele sipuleille tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Esipaista sipuleita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Ripottele seos esipaistetuille sipuleille ja niiden reunoille.
3. Jatka sipuleiden paahtamista 180 asteessa vielä noin 30 minuuttia.
4. Tarjoile uunisipulit esimerkiksi paistettujen ja uunissa haudutettujen possunkyljysten ja vihreän raikkaan salaatin kanssa.

X