Reseptit

Uunissa paahdetut varhaisperunat

Paahtaminen tuo uusiin perunoihin hieman makean aromin. Mahtava maku viimeistellään tuoreella timjamilla ja muilla yrteillä sekä sitruunalla.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Kesän ensimmäiset varhaisperunat syödään tietenkin keitettyinä ihan sellaisenaan tillin ja voinokareen kera. Seuraavista voikin sitten valmistaa toinen toistaan uskomattomampia herkkuja.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunissa paahdetut varhaisperunat:

  • 1 kg pestyjä uusia perunoita
  • 3+3 rkl oliiviöljyä
  • 1-1 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 3-4 rkl timjamia hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kaada puhtaat uudet perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Pirskottele perunoille kolme ruokalusikallista öljyä, suolaa, mustapippuria ja timjamia. Hiero maut hyvin perunoiden pintoihin.

3. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

4. Kaada perunat kulhoon ja kääntele joukkoon kolme ruokalusikallista öljyä, sitruunamehu, tilli ja ruohosipuli. Nämä perunat maistuvat sekä kuumina että kylminä.

X