uunissa paahdetut varhaisperunat
Kesän ensimmäiset varhaisperunat syödään tietenkin keitettyinä ihan sellaisenaan tillin ja voinokareen kera. Seuraavista voikin sitten valmistaa toinen toistaan uskomattomampia herkkuja.
Reseptit

Uunissa paahdetut varhaisperunat

Paahtaminen tuo uusiin perunoihin hieman makean aromin. Mahtava maku viimeistellään tuoreella timjamilla ja muilla yrteillä sekä sitruunalla.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunissa paahdetut varhaisperunat:

  • 1 kg pestyjä uusia perunoita
  • 3+3 rkl oliiviöljyä
  • 1-1 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 3-4 rkl timjamia hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kaada puhtaat uudet perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Pirskottele perunoille kolme ruokalusikallista öljyä, suolaa, mustapippuria ja timjamia. Hiero maut hyvin perunoiden pintoihin.

3. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

4. Kaada perunat kulhoon ja kääntele joukkoon kolme ruokalusikallista öljyä, sitruunamehu, tilli ja ruohosipuli. Nämä perunat maistuvat sekä kuumina että kylminä.

X