Reseptit

Uunissa paahdetut varhaisperunat

23.7.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Paahtaminen tuo uusiin perunoihin hieman makean aromin. Mahtava maku viimeistellään tuoreella timjamilla ja muilla yrteillä sekä sitruunalla.

Ainekset

Uunissa paahdetut varhaisperunat:

1 kg pestyjä uusia perunoita
3+3 rkl oliiviöljyä
1-1 1/2 tl hienoa merisuolaa
3-4 rkl timjamia hienonnettuna
1 sitruunan mehu
1 dl tilliä hienonnettuna
1 dl ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

1. Kaada puhtaat uudet perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

2. Pirskottele perunoille kolme ruokalusikallista öljyä, suolaa, mustapippuria ja timjamia. Hiero maut hyvin perunoiden pintoihin.

3. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

4. Kaada perunat kulhoon ja kääntele joukkoon kolme ruokalusikallista öljyä, sitruunamehu, tilli ja ruohosipuli. Nämä perunat maistuvat sekä kuumina että kylminä.