Reseptit

Vaaleanpunainen prinsessakakku

22.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

pohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

kostutus:

n. 1 1/2 dl omenamehua

täyte:

230 g omenamarmeladia
vanilja-rahkakiisseliä

Vanilja-rahkakiisseli:

3 dl kermamaitoa
2 keltuaista
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa

kuorrutus:

500 g vaaleanpunaista marsipaania

koristeluun:

itse tehtyjä tai valmiita marsipaanikoristeita

Valmistusohje

Marsipaanilla päällystetyn vaaleanpunaisen prinsessankakun voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin puoli tuntia. Kumoa pohja vuoasta ja anna jäähtyä.

Pane kermamaito, keltuaiset, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli sakenee. Anna jäähtyä. Sekoita jäähtyneen kiisselin joukkoon vaniljasokeri ja vaniljarahka.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy omenamehulla. Levitä päälle puolet omenamarmeladista ja vanilja-rahkakiisselistä. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle. Kostuta levy ja levitä päälle loput omenamarmeladista sekä vanilja-rahkakiisselistä. Nosta viimeinen levy päälle ja kostuta se.

Kauli mantelimassa tomusokerilla jauhotetulla alustalla ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta levy kakun päälle. Tasoita reunat veitsellä. Voit tehdä ylimääräisestä marsipaanista punoksen kakun reunoille. Koristele kakku marsipaanikoristeilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *