Reseptit

Vadelma-kinkkubruschettat

18.9.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pienet suolaisenmakeat alkaupalaleivät syntyvät vadelmista ja ilmakuivatusta kinkusta. Kokeile vadelmien tilalla myös vaikkapa herukoita.

Ainekset

Vadelma-kinkkubruschettat

8-12 patonkia
2 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä

Päälle:

1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
8-12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
tuoretta basilikaa tai rucolaa

Valmistusohje

1. Lado patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Paahda leivät rapeiksi 200-asteisessa uunissa (5–8 minuuttia). Puolita valkosipulinkynnet ja hiero patonkien pinnat valkosipulilla.

2. Sekoita vadelmien joukkoon balsamico, oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Asettele kinkkuviipaleet patonkien päälle ja lisää myös vadelmat.

4. Viimeistele basilikalla tai rucolalla.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *