Vadelma-kinkkubruschettat
Pienet suolaisenmakeat alkaupalaleivät syntyvät vadelmista ja ilmakuivatusta kinkusta. Kokeile vadelmien tilalla myös vaikkapa herukoita.
Ainekset
Vadelma-kinkkubruschettat
- 8-12 patonkia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
Päälle:
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 8-12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- tuoretta basilikaa tai rucolaa
Valmistusohje
1. Lado patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Paahda leivät rapeiksi 200-asteisessa uunissa (5–8 minuuttia). Puolita valkosipulinkynnet ja hiero patonkien pinnat valkosipulilla.
2. Sekoita vadelmien joukkoon balsamico, oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.
3. Asettele kinkkuviipaleet patonkien päälle ja lisää myös vadelmat.
4. Viimeistele basilikalla tai rucolalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous