Reseptit

Vadelma-kinkkubruschettat

Pienet suolaisenmakeat alkaupalaleivät syntyvät vadelmista ja ilmakuivatusta kinkusta. Kokeile vadelmien tilalla myös vaikkapa herukoita.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Pienet suolaisenmakeat alkupalaleivät syntyvät vadelmista ja ilmakuivatusta kinkusta.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelma-kinkkubruschettat

  • 8-12 patonkia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä

Päälle:

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 8-12 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • tuoretta basilikaa tai rucolaa

Valmistusohje

1. Lado patonkiviipaleet leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Paahda leivät rapeiksi 200-asteisessa uunissa (5–8 minuuttia). Puolita valkosipulinkynnet ja hiero patonkien pinnat valkosipulilla.

2. Sekoita vadelmien joukkoon balsamico, oliiviöljy ja ripaukset suolaa ja mustapippuria.

3. Asettele kinkkuviipaleet patonkien päälle ja lisää myös vadelmat.

4. Viimeistele basilikalla tai rucolalla.

X