vadelmamousse
Reseptit

Vadelmamousse

Vadelmamousse sulaa suuhun! Kotimaisista vadelmista syntyy suloinen mousse, jonka voi hyvin tehdä jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vadelmamousse:

  • 2 liivatelehteä
  • 3+2 dl tuoreita vadelmia
  • 2 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

Vadelmamousse tehdään näin:

1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

2. Survo 3 dl vadelmia. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon vadelmasose.

3. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Sekoita lusikallinen mousseseosta liivateliuokseen. Kääntele liivate mousseen.

4. Lusikoi puolet seoksesta lasikulhon tai pienten lasipurkkien pohjalle, lisää kerros vadelmia ja loput moussesta. Laita vadelmamousse jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

Katso myös: Vadelma-valkosuklaamousse

Katso myös Kotiliesi.fi: Vastustamaton vadelmamousse

X