Reseptit

Valkosipulimuikut

Valkosipulimuikut on raikas kesäherkku. Etikkamarinadissa maustuneissa kaloissa maistuu myös persilja ja limetti. Voit käyttää tähän reseptiin muikkujen sijaan myös silakkafileitä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Muikut

  • 500 g puhkottuja muikkua

Marinadi

  • 1 1/2 dl omenasiiderietikkaa
  • 1/2 dl limettimehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 1 1/2 tl sokeria
  • 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Valkosipulimuikut tehdään helposti näin:

1. Poista muikuista halutessasi keskiruodot ja huuhtele ne.

2. Painele kalat kuiviksi talouspaperilla.

3. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele muikut joukkoon.

4. Anna muikkujen marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.

Katso myös: Yrttivoissa paistetut muikut

Katso myös Kotiliesi.fi: Muikut ja mätidippi

X