Valkosipulimuikut
Valkosipulimuikut on raikas kesäherkku. Etikkamarinadissa maustuneissa kaloissa maistuu myös persilja ja limetti. Voit käyttää tähän reseptiin muikkujen sijaan myös silakkafileitä.
Ainekset
Muikut
- 500 g puhkottuja muikkua
Marinadi
- 1 1/2 dl omenasiiderietikkaa
- 1/2 dl limettimehua
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 1/2 tl hienoa merisuolaa
- 1 1/2 tl sokeria
- 6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistusohje
Valkosipulimuikut tehdään helposti näin:
1. Poista muikuista halutessasi keskiruodot ja huuhtele ne.
2. Painele kalat kuiviksi talouspaperilla.
3. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele muikut joukkoon.
4. Anna muikkujen marinoitua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia tai yön yli.
Katso myös: Yrttivoissa paistetut muikut
Katso myös Kotiliesi.fi: Muikut ja mätidippi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous