Reseptit

Värikäs broilerinmaksasalaatti

Miedon makuinen broilerinmaksa saa potkua viherpippurista ja kirpeästä appelsiini-sinappikastikkeesta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g broilerinmaksaa
  • 2 pientä punasipulia
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 1/2 suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1 rkl voi-öljyseosta
  • 1/4 tl viherpippuria
  • 2 porkkanaa
  • 1 ruukku salaattia

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 tl dijoninsinappia
  • 1/2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl rakuunaa
  • 1/4 tl suolaa
  • (1/2-1 valkosipulinkynttä)

Valmistusohje

1. Ota maksa hyvissä ajoin jääkaappiin sulamaan. Viipaloi sipulit ohuelti. Puserra sipuliviipaleiden päälle appelsiinimehu ja mausta kevyesti suolalla ja sokerilla. Anna maustua.

2. Poista maksasta mahdolliset jänteet. Kuumenna öljy-voiseos pannulla, paista maksat juuri ja juuri kypsiksi miedolla lämmöllä. Mausta maksa suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä haaleaksi.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Mausta kastike halutessasi raastetulla valkosipulilla.

4. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Revi salaatti ison vadin tai annoslautasten pohjalle. Lisää päälle maksat, sipulirenkaat ja porkkanat. Lisää koristeeksi halutessasi appelsiinilohkoja. Tarjoa kastike erikseen.

X