Reseptit

Värikkäät maksapihvit

Rautapitoinen maksa ja C-vitamiinipitoinen appelsiini on mainio yhdistelmä, sillä C-vitamiini edistää raudan imeytymistä. Höyrytetyissä lisukekasviksissa on paljon antioksidantteja ja vitamiineja.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Suvi Laine

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Värikkäät maksapihvit

  • 4 viipaletta naudanmaksaa
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • 1 sitruunan mehu
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 2 appelsiinia
  • 1 punasipuli
  • tuoreita tai kuivattuja karpaloita tai puolukoita

Valmistusohje

Värikkäät maksapihvit valmistuvat näin helposti:

1. Tee ensin maksapihveille värikäs lisuke. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne kalvottomiksi lohkoiksi. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipulinpuolikkaat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita appelsiinilohkojen ja punasipulisuikaleiden joukkoon tuoreita tai kuivattuja karpaloita tai puolukoita.

2. Kuivaa maksapihvit. Kuumenna öljy ja voi pinnoitetussa pannussa, lisää pihvit ja paista niitä noin minuutti. Käännä pihvit ja valuta sitruunamehu päälle. Jatka paistamista, kunnes toinenkin puoli on ruskistunut. Mausta pihvit maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

3. Nosta maksapihvit tarjolle ja levitä appelsiini-punasipuli-marjaseos päälle. Tarjoa värikkäät maksapihvit esimerkiksi höyrytettyjen porkkanoiden,  parsa- ja kukkakaalin, pinaatti-perunasoseen, vihreän salaatin ja tomaattien kanssa.

Saatat pitää myös hunajaisista maksapihveistä, grillatuista maksapihveistä tai sentinvenyttäjän jauhemaksapihveistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Maksa on edullista pikaruokaa – katso nopeat ja herkulliset ohjeet

X