Reseptit

Vegaaninen vohvelitaikina

Vegaaninen vohvelitaikina on ihan yhtä helppotekoinen kuin perinteinen. Kikherneiden säilöntäliemi aquafaba korvaa kananmunat. Tarjoa vegaaniset vohvelit mielellään heti paistamisen jälkeen suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen vohvelitaikina:

  • 1 dl säilykekikherneiden lientä
  • 3 dl kasvijuomaa
  • 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl juoksevaa kasvirasvasekoitetta

Valmistusohje

1. Siivilöi kikherneistä liemi kulhoon. Vaahdota liemi. Lisää kasvimaito, jauhoseos, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe, suola ja kasvirasvasekoite. Anna taikinan turvota puoli tuntia.

2. Paista öljytyllä vohveliraudalla kauniin ruskeita ja rapeita vohveleita.

3. Tarjoa vohvelit mielellään heti paistamisen jälkeen suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.

Katso myös: Porkkanavohvelit

Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

X