Vegaaninen vohvelitaikina
Vegaaninen vohvelitaikina on ihan yhtä helppotekoinen kuin perinteinen. Kikherneiden säilöntäliemi aquafaba korvaa kananmunat. Tarjoa vegaaniset vohvelit mielellään heti paistamisen jälkeen suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.
Ainekset
Vegaaninen vohvelitaikina:
- 1 dl säilykekikherneiden lientä
- 3 dl kasvijuomaa
- 2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl juoksevaa kasvirasvasekoitetta
Valmistusohje
1. Siivilöi kikherneistä liemi kulhoon. Vaahdota liemi. Lisää kasvimaito, jauhoseos, kaurahiutaleet, sokeri, leivinjauhe, suola ja kasvirasvasekoite. Anna taikinan turvota puoli tuntia.
2. Paista öljytyllä vohveliraudalla kauniin ruskeita ja rapeita vohveleita.
3. Tarjoa vohvelit mielellään heti paistamisen jälkeen suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.
Katso myös: Porkkanavohvelit
Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous