Reseptit

Vegaaninen voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku houkuttelee väreillään ja maistuu kaikille. Täytteiden piristeenä on pikapikkelöityä porkkanaa ja piparjuurta. Kuvan kakun pinta on viimeistelty versoilla, yrteillä ja retiiseillä, mutta voit tietysti koristella kakun oman makusi mukaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaninen voileipäkakku

  • 16 viipaletta vaaleaa juurileipää

Kostutus

  • 1 dl sitruunalla maustettua vettä tai kasvislientä

Pikkelöity porkkana

  • 2 porkkanaa
  • 1/2 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 1/2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Porkkanatäyte

  • 2 porkkanaa
  • 50 g vegaanista tuorejuustoa
  • 50 g vegaanista ranskankermaa
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Herne-avokadotäyte

  • 100 g pakasteherneitä
  • 1-2 avokadoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 25 g vegaanista ranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Fetatyäte ja -kuorrute

  • 200 g vegaanista fetajuustoa
  • 100 g vegaanista tuorejuustoa
  • 125 g vegaanista ranskankermaa
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • mustapippuria

Koristeeksi

  • retiisejä
  • yrttejä ja herneenversoja
  • vesikrassia

Valmistusohje

Vegaaninen voileipäkakku leivotaan helposti näin:

1. Pikkelöidyt porkkanat: Leikkaa porkkanoista kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Sekoita liemiainekset kattilassa, lämmitä sekoitellen sen verran, että sokeri liukenee. Laita porkkanasuikaleet liemeen ja anna maustua jääkaapissa noin 1 tunti.

2. Porkkanatäyte: Raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma raasteeseen. Lisää piparjuuritahna ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Herne-avokadotäyte: Keitä herneitä 2–3 minuuttia, jäähdytä siivilässä kylmällä vedellä. Laita herneet korkeaan astiaan tai kannuun, lisää paloitellut avokadot, sitruunamehu ja ranskankerma. Jauha sileäksi sauvasekoittimella. Mausta tahna suolalla ja pippurilla.

4. Fetatäyte ja -kuorrute: Murentele feta. Sekoita täyteainekset keskenään. Mausta sitruunamehulla, mustapippurilla ja suolalla.

5. Leikkaa leipäviipaleista pois kuoret. Levitä iso arkki tuorekelmua työpöydälle. Laita neljä leipää jonoon kelmun päälle. Kostuta leivät pullasutia käyttäen. Aloita fetakerroksella. Jätä noin puolet tahnasta kakun pinnalle. Lisää seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä päälle porkkanatäyte. Valuta pikkelöidyt porkkanat liemestään, silppua suikaleet ja lisää porkkanatäytteen päälle. Lisää leipäkerros, kostuta ja levitä päälle avokadotahna. Peitä viimeisillä leipäviipaleilla, kostuta ja kääri kakku kelmuun. Laita kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

6. Avaa kelmu kakun päältä, nosta päälle tarjoiluastia ja kiepsauta kakku ylösalaisin vatia apuna käyttäen. Poista kelmu kakun päältä. Kuorruta vegaaninen voileipäkakku fetajuustotahnalla. Koristele yrteillä, versoilla ja retiisiviipaleilla.

Katso myös: Voileipäkakku on juhlapöydän suosittu klassikko – kokosimme Kotilieden ihanimmat reseptit!

Katso myös Kotiliesi.fi: Voileipäkakku on juhlien ikisuosikki – näillä vinkeillä onnistut

X