Reseptit

Vegaaniset tahmeat taatelineliöt eli sticky toffee pudding

9.2.2020 Teksti: Saara Atula Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Tahmeiden taatelineliöiden inspiraatio on peräisin skontlantilaisesta sticky toffee puddingista. Vegaaniset herkkuneliöt tarjotaan jäätelön ja kookoskinuskin kera.

Ainekset

Vegaaniset tahmeat taatelineliöt eli sticky toffee pudding:

3 dl vettä
450 g kivettömiä kuivattuja taateleita
1 1/2 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 1/2 dl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Kookoskinuski:

2 1/2 dl kookoskermaa
2 1/2 dl fariinisokeria
(25 g maidotonta margariinia)

Lisäksi:

(vegaanista) vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja kaada se kiehuvana taateleiden päälle. Lisää ruokasooda. Anna taateleiden liota noin 10 minuuttia.

2. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.

3. Soseuta taatelit liotusveden kanssa tasaiseksi tahnaksi joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset taatelisoseeseen.

4. Levitä taikina 20 x 25 cm:n kokoiseen uunivuokaan tai 25– 27 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

5. Valmista kinuski. Mittaa kookoskerma ja fariinisokeri kattilaan, sekoita. Anna kastikkeen poreilla välillä sekoitellen, kunnes se sakenee. Mikäli kinuski ei tunnu sakeutuvan, sekoita joukkoon margariinia, joka saostaa kinuskin.

6. Leikkaa taatelikakku neliöiksi ja tarjoa lämpiminä kookoskinuskin ja jäätelön kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme