Tahmeat taatelineliöt eli sticky toffee pudding
Reseptit

Vegaaniset tahmeat taatelineliöt eli sticky toffee pudding

Tahmeiden taatelineliöiden inspiraatio on peräisin skontlantilaisesta sticky toffee puddingista. Vegaaniset herkkuneliöt tarjotaan jäätelön ja kookoskinuskin kera.
Teksti: Saara Atula Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegaaniset tahmeat taatelineliöt eli sticky toffee pudding:

  • 3 dl vettä
  • 450 g kivettömiä kuivattuja taateleita
  • 1 1/2 tl ruokasoodaa
  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • ripaus suolaa

Kookoskinuski:

  • 2 1/2 dl kookoskermaa
  • 2 1/2 dl fariinisokeria
  • (25 g maidotonta margariinia)

Lisäksi:

  • (vegaanista) vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi ja kaada se kiehuvana taateleiden päälle. Lisää ruokasooda. Anna taateleiden liota noin 10 minuuttia.

2. Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.

3. Soseuta taatelit liotusveden kanssa tasaiseksi tahnaksi joko sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää muut ainekset taatelisoseeseen.

4. Levitä taikina 20 x 25 cm:n kokoiseen uunivuokaan tai 25– 27 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan. Paista noin 25 minuuttia uunin keskitasolla.

5. Valmista kinuski. Mittaa kookoskerma ja fariinisokeri kattilaan, sekoita. Anna kastikkeen poreilla välillä sekoitellen, kunnes se sakenee. Mikäli kinuski ei tunnu sakeutuvan, sekoita joukkoon margariinia, joka saostaa kinuskin.

6. Leikkaa taatelikakku neliöiksi ja tarjoa lämpiminä kookoskinuskin ja jäätelön kanssa.

X