Victoria sponge -kakku
Victoria sponge -kakku on halkaistu kahvikakku, joka tunnetaan myös nimellä Victoria sandwich. Leivo Victoria sponge -kakun pohjat jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Kakun kokoaminen on helppoa ja nopeaa, koska koristeeksi riittää pelkkä tomusokeri.
Ainekset
Victoria sponge -kakku
- 175 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 3 isoa kananmunaa (huoneenlämpöistä)
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
Kostutus
- 1 dl vedellä laimennettua sitruunamehua
Täyte
- 1 dl mansikka- tai vadelmahilloa
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- mansikoita tai vadelmia
Pinnalle
- tomusokeria
- mintun lehtiä
Valmistusohje
Victoria sponge -kakku tehdään helposti näin:
1. Peitä kahden 18–20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuokien reunat.
2. Vatkaa voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Yhdistä toisiinsa jauhot, leivinjauhe ja raastettu sitruunan kuori. Kääntele seos taikinaan.
3. Jaa taikina vuokiin. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä vuoissa.
4. Kostuta pohjat vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Vatkaa kerma sokereiden kanssa hyväksi vaahdoksi. Viipaloi mansikat.
5. Laita toinen pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle hillo, kermavaahto ja mansikkavii- paleet tai vadelmat. Nosta päälle toinen kakkupohja. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja viimeistele Victoria sponge -kakku mintun lehdillä.
Katso myös: Mantelikakku ja marjoja
Katso myös Kotiliesi.fi: Romanovin mansikkakakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous