Reseptit

Victoria sponge -kakku

Victoria sponge -kakku on halkaistu kahvikakku, joka tunnetaan myös nimellä Victoria sandwich. Leivo Victoria sponge -kakun pohjat jo tarjoamista edeltävänä päivänä. Kakun kokoaminen on helppoa ja nopeaa, koska koristeeksi riittää pelkkä tomusokeri.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Victoria sponge -kakku

  • 175 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 isoa kananmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Kostutus

  • 1 dl vedellä laimennettua sitruunamehua

Täyte

  • 1 dl mansikka- tai vadelmahilloa
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • mansikoita tai vadelmia

Pinnalle

  • tomusokeria
  • mintun lehtiä

Valmistusohje

Victoria sponge -kakku tehdään helposti näin:

1. Peitä kahden 18–20 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuokien reunat.

2. Vatkaa voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Yhdistä toisiinsa jauhot, leivinjauhe ja raastettu sitruunan kuori. Kääntele seos taikinaan.

3. Jaa taikina vuokiin. Paista pohjia 175-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä vuoissa.
4. Kostuta pohjat vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Vatkaa kerma sokereiden kanssa hyväksi vaahdoksi. Viipaloi mansikat.

5. Laita toinen pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle hillo, kermavaahto ja mansikkavii- paleet tai vadelmat. Nosta päälle toinen kakkupohja. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja viimeistele Victoria sponge -kakku mintun lehdillä.

Katso myös: Mantelikakku ja marjoja

Katso myös Kotiliesi.fi: Romanovin mansikkakakku

X