Reseptit

Mantelikakku ja marjoja

Tämä Teresa Välimäen manteli­kakku on suussa sulavan hyvää.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

kakku

  • 250 g voita
  • 250 g sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 250 g mantelijauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

 

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sitten mantelijauhot, perunajauhot ja sitruunan kuoriraaste sekä mehu.

2. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta alkaa paistaessa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

3. Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassaan ennen kumoamista.

4. Leikkaa kakku viipaleiksi ja tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

Katso myös:

Kreemillä ja melonilla täytetty mantelikakku, Ruoka.fi

Parapähkinä-mantelikakku, Ruoka.fi

Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia, Kotiliesi.fi

X