Mantelikakku ja marjoja
Tämä Teresa Välimäen mantelikakku on suussa sulavan hyvää.
Ainekset
kakku
- 250 g voita
- 250 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 250 g mantelijauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sitten mantelijauhot, perunajauhot ja sitruunan kuoriraaste sekä mehu.
2. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta alkaa paistaessa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.
3. Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassaan ennen kumoamista.
4. Leikkaa kakku viipaleiksi ja tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.
Katso myös:
Kreemillä ja melonilla täytetty mantelikakku, Ruoka.fi
Parapähkinä-mantelikakku, Ruoka.fi
Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous