Reseptit

Mantelikakku ja marjoja

12.6.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

kakku

250 g voita
250 g sokeria
3 kananmunaa
250 g mantelijauhoja
1 dl perunajauhoja
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Tarjoiluun

kermavaahtoa
tuoreita marjoja

Valmistusohje

Tämä Teresa Välimäen manteli­kakku on suussa sulavan hyvää.

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää sitten mantelijauhot, perunajauhot ja sitruunan kuoriraaste sekä mehu.

2. Lusikoi taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta alkaa paistaessa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.

3. Anna kakun jäähtyä kokonaan vuoassaan ennen kumoamista.

4. Leikkaa kakku viipaleiksi ja tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kera.

Katso myös:

Kreemillä ja melonilla täytetty mantelikakku, Ruoka.fi

Parapähkinä-mantelikakku, Ruoka.fi

Mantelikakkua ja marinoituja sitruksia, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme