Reseptit

Vietnamilainen broilerikaalisalaatti, Goi Ga

Goi ga eli vietnamislaishenkinen broilerikaalisalaatti syntyy yksinkertaisista raaka-aineista. Salaatin päälle ripoteltavat pähkinät antavat sille upeaa makua.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g broilerin rintaleikkeitä
  • vettä
  • 250 g varhais- tai kiinankaalia ohuina suikaleina
  • 1 porkkana ohuina suikaleina
  • 1 pieni nippu mintunlehtiä suikaleina
  • 1 pieni nippu korianterinlehtiä

kastike:

  • 1 kpl hienonnettu chili
  • 1 kpl hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 0.5 dl limettimehua

Lisäksi:

  • 1 dl paahdettuja, rouhittuja maapähkinöitä

Valmistusohje

Valmista vietnamilainen broilerisalaatti näin:

Keitä broilerinpaloja vedessä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä liemessään. Ota liha liemestä, irrota luut sekä nahka ja revi liha ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita kaali- ja porkkanasuikaleet sekä yrtit broilerisuikaleiden joukkoon.

Sekoita kastikeaineet keskenään.

Sekoita kastike salaattiaineiden joukkoon.

Ripottele  pinnalle pähkinät

X