Reseptit

Vihreä shakshuka

Vihreä shakshuka tehdään ihanista vihreistä kasviksista. Maut sidotaan yhteen jeeralla, ja pirskahdus sitruunanmehua terävöittää makua. Nauti shakshukaa aamiaisella tai lounaaksi hyvän leivän kanssa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vihreä shakshuka

  • 200 g ruusukaalia
  • 1 l pinaattia
  • 200 g vihreitä pitkiä papuja
  • 1 pieni vihreä paprika
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl suolaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 sipulinvarsi tai 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1/2 dl hienonnettua korianteria tai lehtipersiljaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja halkaise ruusukaalit, poista tarvittaessa uloin lehtikerros. Huuhtele pinaatit. Puhdista pavut ja ryöppää kiehuvassa vedessä 3–5 minuuttia.

2. Halkaise paprika, poista siemenkodat ja kanta, leikkaa paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

3. Paista kasviksia pannulla öljyssä 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, jeeralla ja suolalla.

4. Tee paistokseen kolot kananmunille. Riko kananmunat pannulle. Peitä pannu pariksi minuutiksi kannella tai alumiinifoliolla niin, että munat hieman hyytyvät.

5. Viimeistele vihreä hienonnetulla sipulinvarrella, korianterilla ja rouhaisulla mustapippuria.

Vinkki! Paista kasviksia vain sen verran, että ne jäävät rapsakoiksi. Halutessasi murustele fetaa kasviksille.

Katso myös: Kahden herneen shakshuka

Katso myös Kotiliesi.fi: Nokkosilla maustettu shakshuka

X