Reseptit

Villikalapizza

Villikalapizza paistuu makoisaksi muurikassa. Muista kuumentaa muurikkapannu hyvin ennen pizzataikinan levittämistä sille – näin taikina ei jämähdä pannuun kiinni. Jos haluat helpottaa ja nopeuttaa kokkailua, korvaa taikina valmiilla pizzapohjalla tai vaikka tortilloilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Villikalapizza, pohja:

  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl (1/2 ps à 26 g) nopeaa pizzahiivaa (Dr. Oetker)
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 dl kylmää vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Villikalapizza, täyte

  • 1 prk (150 g) kalasäilykettä (villikala-, luonnonkala- tms.)
  • 1 maustekurkku
  • 1 pieni punasipuli
  • 250 g valmista pizzakastiketta
  • 150 g juustoraastetta
  • 1 ruukku villirucolaa

Valmistusohje

Villikalapizza tehdään helposti näin:

1. Sekoita vehnäjauhot, pizzahiiva, sokeri ja suola kulhossa. Lisää kylmä vesi ja oliiviöljy. Sekoita tasai- seksi taikinaksi.

2. Valuta villikalasäilyke lävikössä. Viipaloi mauste- kurkku. Kuori ja viipaloi punasipuli.

3. Kauli pizzataikina jauhotetulla pöydällä isoksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kuumalle muurikkapannulle. Paista 3–5 minuuttia, kunnes taikina on paistunut pohjasta kypsäksi. Käännä pohja. Lisää pohjalle pitsakastiketta, juustoraastetta, villikalasäilykettä, maustekurkkua ja punasipulia. Kypsennä, kunnes juusto on sulanut. Voit nostella ja siirrellä isolla paistinlastalla pizzaa paistumisen aikana, jos pohja ruskistuu liikaa.

4. Viimeistele villikalapizza pizza rucolalla.

VINKKI! Voit myös paistaa pizzan 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Pizzan valmistaminen grillissä takaa, että pohjasta tulee rapea – testaa 4 kesäistä pizzaohjetta!

Katso myös Kotiliesi.fi: Tonnikalan korvaaminen kotimaisella luonnonkalalla – uutuustuote testissä

X