Reseptit

Voikukanlehtisalaatti

Kokeile raikasta villiyrttisalaattia.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • nippu nuoria voikukanlehtiä
  • kourallinen suppuisia poimulehtiä ja ketunleipiä
  • 1 pieni kerä- tai jääsalaatti
  • tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita
  • syötäviä kukkia
  • pistaasipähkinöiden sydämiä

Kastike

  • 100 g roquefort-juustoa
  • 1 dl kermaa
  • tilkka sitruunamehua
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo voikukanlehdet huolella. Revi keräsalaatti syvien lautasten pohjalle. Lisää voikukanlehdet, ketunleivät, poimulehdet, marjat ja karkeasti rouhitut pistaasit.

2. Notkista juusto esimerkiksi sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa. Lisää kerma ohuena nauhana. Ohenna kastike tarvittaessa vesitilkalla tai maidolla. Mausta mustapippurilla, sitruunalla ja parilla hyppysellisellä hiutalesuolaa.

3. Lusikoi kastike salaattiannosten päälle. Koristele syötävillä kukilla.

X