Vuohenjuusto-tomaatti-paprikakeitto
Tämä tomaattikeitto täytelöitetään vuohenjuustolla. Sen voi korvata myös tavallisella maustamattomalla tuorejuustolla tai vaikka valkosipulituorejuustolla.
Ainekset
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2-1 punainen chilipalko
- 2 isoa punaista paprikaa
- 6 kypsää isoa tomaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl sokeria
- noin 1/2 l vettä tai kasvislientä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä chili. Paloittele paprikat ja lohko tomaatit, poista tomaateista kova, vihreä kanta.
2. Kuumenna öljy laakeassa korkeareunaisessa paistinpannussa. Kuullota sipulit ja chili pehmeiksi. Lisää paprikat ja paahda niihin hieman väriä. Lisää tomaattilohkot, suolaa, mustapippuria sekä sokeri. Sekoita ja lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Hauduta 15–20 minuuttia hiljaa poreillen.
3. Lisää puolet lehtipersiljasta hienonnettuna. Lisää myös vuohenjuusto ja soseuta keitto tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
4. Jaa keitto lautasille ja viimeistele hienonnetulla lehtipersiljalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous