Juhlat

Silliä vappupöytään, nappaa helpot reseptit

Vappupäivänä sillihuikopala toimii aamiaisella, brunssilla tai lounaalla. Sillin tulee olla suolaista ja viereen kuuluu pikku snapsi. Kokosimme tähän viisi silliresepitä, joilla onnistut varmasti.
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Kuvat: Otavamedia

Vapun helpoin silliherkku, valkosipulisilli,  syntyy valmiista matjespaloista. Sillppua  punasipulit ja pane vadin pohjalle. Lado päälle sillipalat. Mausta ranskankerma valkosipulilla ja kaada sipulin ja sillipalojen päälle. Koristele ruohosipulilla ja kukilla. Ja avot, maukas herkku on valmis. Voit pakata valkosipulisillin purkkiin ja ottaa mukaan piknikille ruisleivän kanssa.

Currysilli

Curryjogurttisillissä on itämainen twisti. Sillifileet paloitellaan ja tarjotaan currytahnalla, omenalla ja ruohosipulilla maustetun kreikkalaisen jogurttikastikkeen kanssa.

985795-Silli_kaviaari,590.jpg

Sillikaviaarin valmistaminen on helppoa. Tarkista ensin sillifileen suolaisuus maistamalla. Jos se on liian suolaista liota sitä hieman. Kuivaa sen jälkeen sillifileet hyvin ja hienonna. Sillin joukkoon pilkotaan keitettyä kananmunaa, hapokasta omenaa ja joukkoon sekoitetaan ranskankermaa. Seos maustetaan kapriksilla, ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Sillikaviaarin voi vapun kunniaksi tarjoilla annoslaseista.  Paloittele lasin pohjalle keitettyä perunaa ja lusikoi päälle sillikaviaaria. Sillikaviaari toimii hyvin myös ruisleivän päällä, vaikkapa piknik-eväänä.

965056-sunnntaisilli.jpg

Jos tarjoat vappupöydässä mädillä koristettua herkkusilliä, varaudu siihen, että vati on ensimmäiseksi tyhjä.  Tämä helppo herkkusilli on oiva vappupäivän huikopala tai vaikka lounasruoka perunoiden ja salaatin kanssa.

985738-silli_suupalat,590.jpg

Herkulliset sillisuupalat syntyvät näkkileivästä, sillistä, punajuuresta ja ranskankermasta. Hauskimmin suupalojen näpertely sujuu ryhmätyönä.

Saatat pitää myös näistä vappupöytään sopivista silliherkuista:

906450-sillihyytelotorttu.jpg

Tarjoa vappusilli vaihteeksi hyytelötortun muodossa.

960764-sillileivat.jpg

Sillileivät

Kaprsisilli

Kaprissilli

799604-sitruunasilli.jpg

Sitruunasilli

Kotiliesi: Silliperunat

X