varhaisperunavartaat ja silliröra
Reseptit

Silliröra

Tutusta klassikosta, katkarapurörasta, mukaeltu silliröra sekoitetaan matjessilleistä ja maustetaan terävän maukkaaksi piparjuuritahnalla.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silliröra

  • 1/2 prk (à 240 g) matjessilliä
  • 1/2 punasipuli
  • 1/2-1 dl tilliä
  • 200 g ranskankermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2-3 rkl piparjuuritahnaa
  • 1-2 rkl kapriksia
  • 2 tl sinappia
  • 2 tl sokeria

Valmistusohje

Silliröra tehdään helposti näin:

1. Kuutioi sillit. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna tilli.

2. Sekoita kulhossa ranskankerma, sitruunamehu, piparjuuritahna, kaprikset, sinappi ja sokeri.

3. Sekoita joukkoon sillit, sipulit ja tilli. Tarjoile silliröra grillattujen perunavartaiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Katso myös: Sillihyve

Katso myös Kotiliesi.fi: Sillivati

X