Reseptit

Sillileipä

Sillileipä on näyttävä tarjottava kun kokoat sen pitkäksi pötköksi. Pitkästä sillileivästä voi jokainen leikata mieluisensa kokoisen palan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sillileipä:

  • 1 ruisvuokaleipä
  • 12 pientä varhaisperunaa
  • 6 kananmunaa
  • 2 matjessillifileetä
  • 1 nippu retiisejä
  • 2 sipulia varsineen
  • 1 nippu tilliä
  • 3 rkl majoneesia
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • 2 rkl voita voiteluun
  • 1 rkl kapriksia

Valmistusohje

Sillileipä tehdään näin:

1. Keitä ja jäähdytä perunat. Keitä munia 7–8 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja leikkaa viipaleiksi. Viipaloi sillifileet. Kuutioi retiisit, hienonna tai viipaloi sipulit varsineen.

2. Silppua tilli ja sekoita majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

3. Leikkaa vuokaleivästä 2–3 pitkittäistä leipäviipaletta, voitele viipaleet voilla. Laita leivät pitkälle puulaudalle. Peitä peruna- ja munaviipaleilla, mausta kevyesti sormisuolalla. Lisää päälle sillipalat, retiisit ja sipuli.

4. Viimeistele sillileipä lisäämällä pinnalle kaprikset ja majoneesikastikenokareet.

Katso myös: Sillileivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Sillileipä

X