Sillileipä
Sillileipä on näyttävä tarjottava kun kokoat sen pitkäksi pötköksi. Pitkästä sillileivästä voi jokainen leikata mieluisensa kokoisen palan.
Ainekset
Sillileipä:
- 1 ruisvuokaleipä
- 12 pientä varhaisperunaa
- 6 kananmunaa
- 2 matjessillifileetä
- 1 nippu retiisejä
- 2 sipulia varsineen
- 1 nippu tilliä
- 3 rkl majoneesia
- 1-2 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl sormisuolaa
- 2 rkl voita voiteluun
- 1 rkl kapriksia
Valmistusohje
Sillileipä tehdään näin:
1. Keitä ja jäähdytä perunat. Keitä munia 7–8 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja leikkaa viipaleiksi. Viipaloi sillifileet. Kuutioi retiisit, hienonna tai viipaloi sipulit varsineen.
2. Silppua tilli ja sekoita majoneesiin. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.
3. Leikkaa vuokaleivästä 2–3 pitkittäistä leipäviipaletta, voitele viipaleet voilla. Laita leivät pitkälle puulaudalle. Peitä peruna- ja munaviipaleilla, mausta kevyesti sormisuolalla. Lisää päälle sillipalat, retiisit ja sipuli.
4. Viimeistele sillileipä lisäämällä pinnalle kaprikset ja majoneesikastikenokareet.
Katso myös: Sillileivät
Katso myös Kotiliesi.fi: Sillileipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous