Juusto-kasvispiiras
Rapeapohjaisen pitsapiirakan täytteenä on kesäkurpitsaa, yrttejä, rucolaa ja vuohenjuustoa.
Ainekset
- 1 1/2 dl haaleaa vettä
- 1/4 pala tuorehiivaa
- tai 1/2 pussia kuivahiivaa
- 1/2 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- valkosipuliöljyä
Pinnalle
- 1 valkuainen
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 2 sipulia varsineen
- 100 g fetaa tai pehmeää vuohenjuustoa
- minttua tai basilikaa
- kourallinen rucolaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
1. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot vähitellen. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota peitettynä parikymmentä minuuttia.
2. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi sipulit. Kääntele kasvikset rikkivatkatussa valkuaisessa, joka estää niitä kärähtämästä kuumassa uunissa.
3. Mausta 1–2 rkl öljyä murskatulla valkosipulilla.
4. Taputtele tai kauli taikina ohueksi, soikeaksi pohjaksi leivinpaperin päälle. Sivele pohja valkosipuliöljyllä. Levitä päälle kesäkurpitsat ja sipulit.
5. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
6. Lisää lämpimän piirakan päälle juustonokareita, rucolaa ja yrttejä. Pyöräytä pinnalle vähän suolaa ja pippuria.
Lisää suolaisia piiraita:
Kotiliesi.fi: Pinaatti-ricottapiiraat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous