807739-parsakaalipiiras_Heinonen.jpg
Reseptit

Parsakaali-fetapiiras

Parsakaali-fetapiiraassa tuore parsakaali saa kaverikseen fetajuustokuutioita.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 tlk (250 g) maitorahkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 2 parsakaalia
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 150 g fetajuustokuutioita
  • 1 tlk maustettua fraichea (esim. Välimeren maut)
  • 2 munaa

Valmistusohje

 

Sekoita keskenään pehmeä rasva ja maitorahka. Lisää vehnäjauho- leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se piiras- tai irtoreunavuokaan. Pidä viileässä sen aikaa, kun teet täytteen.

Paloittele parsakaalit pieniksi kukinnoiksi ja viipaloi varret. Keitä parsakaalinpaloja miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia. Valuta parsakaalit. Valuta myös fetajuustokuutiot. Levitä parsakaalit ja fetajuustokuutiot pohjataikinan päälle vuokaan. Sekoita keskenään fraiche sekä munat ja kaada seos muiden täyteaineiden joukkoon.

Kypsennä piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.

X