Parsakaali-fetapiiras
Parsakaali-fetapiiraassa tuore parsakaali saa kaverikseen fetajuustokuutioita.
Ainekset
pohja:
- 125 g voita tai margariinia
- 1 tlk (250 g) maitorahkaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 2 parsakaalia
- vettä
- mineraalisuolaa
- 150 g fetajuustokuutioita
- 1 tlk maustettua fraichea (esim. Välimeren maut)
- 2 munaa
Valmistusohje
Sekoita keskenään pehmeä rasva ja maitorahka. Lisää vehnäjauho- leivinjauheseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se piiras- tai irtoreunavuokaan. Pidä viileässä sen aikaa, kun teet täytteen.
Paloittele parsakaalit pieniksi kukinnoiksi ja viipaloi varret. Keitä parsakaalinpaloja miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä 3–5 minuuttia. Valuta parsakaalit. Valuta myös fetajuustokuutiot. Levitä parsakaalit ja fetajuustokuutiot pohjataikinan päälle vuokaan. Sekoita keskenään fraiche sekä munat ja kaada seos muiden täyteaineiden joukkoon.
Kypsennä piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte keskeltäkin hyytynyt.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous