Reseptit

Kevyt punaviinimarjavispipuuro

Kirpeän makean punaviinimarjapuuron kanssa kannattaa nauttia soijamaitoa, jossa on ihanan vaniljainen aromi.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl punaherukoita
  • 5 dl vettä
  • 4 rkl sokeria
  • 3/4 dl tummia mannasuurimoita
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

Punaviinimarjavispipuuro on hyvä aamu- tai välipala.

1. Keitä punaherukoita sokerilla maustetussa vedessä 5 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon mannasuu­rimot. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Anna puuron jäähtyä.

3. Vatkaa puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

4. Ripottele pinnalle sokeria kuo­rettumisen estämiseksi ja tarjoile kylmän maidon tai soijamaidon kanssa.

Vinkki: Voit myös maustaa puu­ron hennosti vaniljaiseksi lisää­mällä jäähtyneeseen puuroon 2 tl vaniljasokeria. Vaniljaista makua saat myös nauttimalla puuron kanssa vaniljalla maustettua soijamaitoa.

X