Kirpeä hölskytyssalaatti
Kirpeä hölskytyssalaatti on loistava lisuke paistetulle tai grillatulle kalalle. Kokeile salaattia myös hampurilaisten tai grillimakkaran höysteenä.
Ainekset
- 400 g varhaiskaalia
- 2 porkkanaa
- 1 nippu retiisejä
- 2 nippusipulia
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohosipulia
liemi
- 1 dl vettä
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Tee ensin etikkaliemi: sekoita ainekset keskenään ja lämmitä lientä sen verran, että sokeri liukenee.
2. Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat ja retiisit. Silppua sipulit ja yrtit. Pane ainekset isoon lasipurkkiin tai kulhoon. Kaada päälle jäähtynyt liemi. Sulje purkki kannella tai pane lautanen kulhon päälle. Hölskyttele ainekset sekaisin.
3. Anna salaatin maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoamista.
Marinadilla lisää makua kasviksiin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous