Reseptit

Marinoidut paahdetut paprikat

Maistuvat paprikat sopivat patongin päällä naposteltavaksi. Ne ovat myös oiva lisuke paahdetulle broilerille tai paistetulle pihville.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keskikokoista paprikaa
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 ison sitruunan mehu
  • 1 1/2 dl rypsi- tai auringonkukkaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl chilirouhetta
  • 4 rkl timjamia hienonnettuna

Valmistusohje

n. 1 l kokoinen purkki

1. Poista paprikoista kanta ja siemenet ja paloittele ne. Paahda paloja öljytilkassa paistinpannulla niin, että ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Jäähdytä hieman.

2. Viipaloi valkosipulinkynnet ja sekoita kulhossa ne sekä kaikki muut aineet keskenään. Kääntele lopuksi joukkoon paahdetut paprikat.

3. Lusikoi paprikat marinadeineen purkkiin ja sulje tiiviisti. Kääntele purkkia pari kertaa ylösalaisin, jotta maut sekoittuvat.

4. Anna marinoitua vähintään yön yli jääkaapissa.

Kokeile myös näitä paprikaherkkuja:

768655-paprikat.jpg

Täytetyt paprikat

782051-tom.paprika.lis_Laine.jpg

Tulinen tomaatti-paprikalisäke

794701-salaatti2.jpg

Salaatti paahdetuista kasviksista

Kotiliesi.fi: Kolmen juuston paprikat

X