Reseptit

Tomaatti-mustikkabruschettat

Makean hapo­kas tomaatti­-mustikkasalsa rapeiden leipä­viipaleiden kanssa toimii hienosti vaikkapa tervetuliais­naposteltavana.

Teksti:
teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 reilua viipaletta maalaisleipää
  • n. 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi halkaistuna

salsa

  • 4 kypsää isoa tomaattia
  • 100 g pensasmustikoita
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

viimeistelyyn

  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Valmista ensin salsa. Kuutioi tomaatit ja laita ne kulhoon. Lisää mustikat, valkosipuli, punasipuli ja basilika. Lisää myös öljy, etikka, sokeri sekä suola ja mustapippuri.

2. Kääntele maut sekaisin ja anna maustua hetki.

3. Paahda tai grillaa oliiviöljyllä sipaistut maalaisleipäviipaleet rapeiksi. Hiero rapeat pinnat halkaistulla valkosipulinkynnellä.

4. Lusikoi leiville salsaa ja viimeistele muutamalla basilikanlehdellä.

Bruschetta on mainiota pikkusyötävää:

parsa-savulohitapakset

Parsa-savulohitapakset

tomaattibruschettat

Tomaattibruschetta

grillibruschetta

Grillibruschetta

Kotiliesi.fi: Bruschettat kesäkaalipestolla

X