Valkosuklaa-marjapiirakka
Valkosuklaa-marjapiirakka on mustikkakauden juhlatorttu. Piirakan kanssa nautitaan lasillinen roseviinin sävyistä Pommacia.
Ainekset
pohja:
- 150 g voita
- 1.5 dl sokeria
- 1 muna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 5 dl marjoja
- 200 g tuorejuustoa
- 200 g valkosuklaata
- 2 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 1 tl luonnonvaniljaa
Valmistusohje
Sekoita pohjaa varten huonelämmin voi ja sokeri, vaahdota. Lisää muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina taputtelemalla leivinpaperin päälle laakeaan vuokaan tai uunipellin puolikkaalle. Paista 15 minuuttia 200 asteessa. Ota uunista.
Levitä marjat esikypsennetyn pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto, rouhittu valkosuklaa, munat ja sokeri. Mausta seos luonnonvaniljalla ja valuta marjakerroksen päälle. Pane vuoka takaisin uuniin ja kypsennä kunnes täyte on hyytynyt eli noin 15 minuuttia.
Tarjoa sellaisenaan neliöiksi leikattuna. Palat voi pakastaa eväspusseihin. Jäähtynyt piirakka kestää retkievääksi kuljetuksen.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous