Reseptit

Valkosuklaa-marjapiirakka

15.7.2014 Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Valkosuklaa-marjapiirakka on mustikkakauden juhlatorttu. Piirakan kanssa nautitaan lasillinen roseviinin sävyistä Pommacia. 

Ainekset

pohja:

150 g voita
1.5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

5 dl marjoja
200 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 munaa
1.5 dl sokeria
1 tl luonnonvaniljaa

Valmistusohje

Sekoita pohjaa varten huonelämmin voi ja sokeri, vaahdota. Lisää muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina taputtelemalla leivinpaperin päälle laakeaan vuokaan tai uunipellin puolikkaalle. Paista 15 minuuttia 200 asteessa. Ota uunista.

Levitä marjat esikypsennetyn pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto, rouhittu valkosuklaa, munat ja sokeri. Mausta seos luonnonvaniljalla ja valuta marjakerroksen päälle. Pane vuoka takaisin uuniin ja kypsennä kunnes täyte on hyytynyt eli noin 15 minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan neliöiksi leikattuna. Palat voi pakastaa eväspusseihin. Jäähtynyt piirakka kestää retkievääksi kuljetuksen.

Julkaistu aiemmin

metsastys-ja-kalastus

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme