Reseptit

Valkosuklaa-marjapiirakka

Valkosuklaa-marjapiirakka on mustikkakauden juhlatorttu. Piirakan kanssa nautitaan lasillinen roseviinin sävyistä Pommacia. 

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 150 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 muna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 5 dl marjoja
  • 200 g tuorejuustoa
  • 200 g valkosuklaata
  • 2 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl luonnonvaniljaa

Valmistusohje

Sekoita pohjaa varten huonelämmin voi ja sokeri, vaahdota. Lisää muna ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina taputtelemalla leivinpaperin päälle laakeaan vuokaan tai uunipellin puolikkaalle. Paista 15 minuuttia 200 asteessa. Ota uunista.

Levitä marjat esikypsennetyn pohjan päälle. Sekoita tuorejuusto, rouhittu valkosuklaa, munat ja sokeri. Mausta seos luonnonvaniljalla ja valuta marjakerroksen päälle. Pane vuoka takaisin uuniin ja kypsennä kunnes täyte on hyytynyt eli noin 15 minuuttia.

Tarjoa sellaisenaan neliöiksi leikattuna. Palat voi pakastaa eväspusseihin. Jäähtynyt piirakka kestää retkievääksi kuljetuksen.

X