
Joulutorttujen ihanimmat täytteet: Vihreitä kuulia, leipäjuustoa, mustikkaa… – 10 vaihtoehtoa luumuhillolle
Perinteisillä luumuhillolla täytetyillä joulutorttuilla on herkuteltu Suomessa jo 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Luumutortut maistuvat yhä, mutta joulutorttujen erilaiset variaatiot ovat myös villinneet suomalaiset.
Instagram on täynnä kuvia joulutortuista, joita on täytetty muun muassa mustikalla, leipäjuustolla, taateleilla, lohella ja marmeladikuulilla. Joulutortun voi leipoa myös joulukuusen muotoon!
Listasimme 10 erilaista tapaa tuunata perinteinen joulutorttu uuteen uskoon.
1. Leipäjuustolla ja lakkahillolla täytetyt tortut
2. Vihreä kuula – ja Finlandia marmeladi -joulutortut
3. Mustikkatäytteiset joulutortut
4. Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä
Aprikooseista, puolukoista, inkivääristä, rosmariinista ja vaniljasokerista syntyy herkullinen joulutorttutäyte.

Resepti: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä
5. Nutella-joulutortut
6. Joulutorttukuusi
Luumusuklaakuusi syntyy esikaulitusta ja laskostetusta voitaikinasta, luumuhillosta ja tummasta suklaasta.

Tee näin:
1. Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä kaksi tasakylkistä kolmiota, joiden pidemmät sivut ovat noin 20 senttiä pitkiä ja kanta noin 15 senttiä leveä.
2. Nosta toinen kolmioista leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä kolmion päälle luumumarmeladia ja rouhittua tummaa suklaata. Aseta päälle toinen kolmio.
3. Leikkaa sivuille viiltoja ”oksiksi” 2–3 sentin välein.
4. Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes torttu on kauniin ruskea.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous