Ruokajutut

Joulutorttujen ihanimmat täytteet: Vihreitä kuulia, leipäjuustoa, mustikkaa… – 10 vaihtoehtoa luumuhillolle

Tuunatut joulutortut ovat tämän hetken leivontahitti. Luumuhillon sijaan suomalaiset ovat keksineet täyttää torttuja niin Vihreillä kuulilla, leipäjuustolla kuin lohella.
11.12.2017 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: OM-arkisto

Perinteisillä luumuhillolla täytetyillä joulutorttuilla on herkuteltu Suomessa jo 1800-luvun loppupuolelta lähtien. Luumutortut maistuvat yhä, mutta joulutorttujen erilaiset variaatiot ovat myös villinneet suomalaiset.

Instagram on täynnä kuvia joulutortuista, joita on täytetty muun muassa mustikalla, leipäjuustolla, taateleilla, lohella ja marmeladikuulilla. Joulutortun voi leipoa myös joulukuusen muotoon!

Listasimme 10 erilaista tapaa tuunata perinteinen joulutorttu uuteen uskoon.

1. Leipäjuustolla ja lakkahillolla täytetyt tortut

2. Vihreä kuula – ja Finlandia marmeladi -joulutortut

#joulutorttu #torttu #vihreäkuulatorttu #torttupäivä #itetein

Henkilön Papuli (@pauliinaka) jakama julkaisu

3. Mustikkatäytteiset joulutortut

4. Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä

Aprikooseista, puolukoista, inkivääristä, rosmariinista ja vaniljasokerista syntyy herkullinen joulutorttutäyte.

Joulutortut puolukkatäytteellä.

Resepti: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä

5. Nutella-joulutortut

#nutellajoulutorttu #glögihetki ?

Henkilön SariSusanneL (@sarilehtinen_) jakama julkaisu

6. Joulutorttukuusi

Luumusuklaakuusi syntyy esikaulitusta ja laskostetusta voitaikinasta, luumuhillosta ja tummasta suklaasta.

Joulutorttukuusi

Tee näin:

1. Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä kaksi tasakylkistä kolmiota, joiden pidemmät sivut ovat noin 20 senttiä pitkiä ja kanta noin 15 senttiä leveä.

2. Nosta toinen kolmioista leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä kolmion päälle luumumarmeladia ja rouhittua tummaa suklaata. Aseta päälle toinen kolmio.

3. Leikkaa sivuille viiltoja ”oksiksi” 2–3 sentin välein.

4. Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes torttu on kauniin ruskea.

7. Joulutortut taateleilla

8. Suolaiset lohitortut

9. Kurpitsatäytteiset joulutortut

Amerikkalaiset joululaulut eivät voi olla väärässä: ”Hurrah for fun, hurrah for pumpkin pie” ”When you pass around the coffee and the pumpkin pie” ”Later we’ll have some pumpkin pie” Later. What do you mean ’later’!? Nimittäin seuraava torttu tulee NYT! #11 Kurpitsatorttu 1. Kuori ja pilko n. 200g kurpitsaa. Keitä vedessä pehmeäksi, kaada vesi pois, soseuta kurpitsa ja jäähdytä. 2. Tee täyte (8 torttua): Sekoita 3rkl huoneenlämpöistä voita, 0,6dl kurpitsapyrettä, 0,6dl mantelijauhetta, 2rkl vehnäjauhoa, 0,6dl fariinisokeria, puolikas kananmuna, kanelia ja muskottia. 3. Leikkaa tortut muotoon ja voitele levyt täytteellä. Taittele sen jälkeen torttu ja levitä täytettä vielä tortun päälle. 4. Ripottele mantelilastuja pintaan. 5. Paista 200c n 10min #24torttuajouluun #joulutorttu #joulukalenteri

Henkilön Milla (@24torttuajouluun) jakama julkaisu

10. Joulutortut persimon-tuorejuustotäytteellä

#joulukuu4 #paahdettupersimon #tuorejuusto #joulutorttu

Henkilön Sari Kalliomäki, Reposaari FI (@tyrniajatyrskyja) jakama julkaisu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *