1.5.2012

Joulutortut

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Ainekset

Kermavoitaikina

5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g kylmää voita
2 dl kuohukermaa
tilkka konjakkia

Täyte

250 g luumuja
3 dl vettä
2 rkl sokeria

Voiteluun

1 muna

Valmistusohje

1. Tee torttutäyte: Liota luumut pehmeiksi sokerivedessä. Keitä luumut liotusvedessä ja soseuta liemineen. Anna jäähtyä.

2. Kaada leivinpöydälle keoksi jauho-leivinjauheseos. Leikkaa kylmä rasva kuutioiksi ja pane kuutiot jauhojen päälle. Hakkaa sileäteräisellä veitsellä seos ryynimäiseksi, siirrä kulhoon.

3. Vaahdota kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta konjakilla. Sekoita kerma taikinaan nopeasti niin, ettei taikina sitkisty. Siirrä taikina jauhotetun leivinpaperiarkin päälle, painele käsin levyksi. Kääri taikina ensin paperiin ja sitten folioon. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan.

4. Ota puolet taikinasta, kauli se 21 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levystä 7 x 7 cm:n kokoisia neliöitä. Leikkaa viillot neliöiden kulmiin ja taittele joka toinen kulma neliön keskelle. Pane nokare hilloa kunkin tortun keskelle.

5. Voitele tortut, paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *