Reseptit

Joulutortut

Joulutortut itse tehtyinä ovat parhaita. Nappaa tästä ohjeet torttutaikinaan ja jos aikaa on, myös tortuntäytteeseen, hilloon.

Teksti:
Taina Salovaara

Joulutortut luumuhillolla on joulun klassikkoherkku.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Torttutaikina eli kermavoitaikina

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 250 g kylmää voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • tilkka konjakkia

Joulutortun täyte

  • 250 g luumuja
  • 3 dl vettä
  • 2 rkl sokeria

Voiteluun

  • 1 muna

Valmistusohje

Joulutortut valmistuvat helposti näin:

1. Tee ensin torttutäyte: Liota luumut pehmeiksi sokerivedessä. Keitä luumut liotusvedessä ja soseuta liemineen. Anna täytteen jäähtyä.

2. Tee sitten joulutorttutaikina. Kaada leivinpöydälle keoksi jauho-leivinjauheseos. Leikkaa kylmä rasva kuutioiksi ja pane kuutiot jauhojen päälle. Hakkaa sileäteräisellä veitsellä seos ryynimäiseksi, siirrä kulhoon.

3. Vaahdota kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta konjakilla. Sekoita kerma taikinaan nopeasti niin, ettei taikina sitkisty. Siirrä taikina jauhotetun leivinpaperiarkin päälle, painele käsin levyksi. Kääri taikina ensin paperiin ja sitten folioon. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan.

4. Ota puolet taikinasta, kauli se 21 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levystä 7 x 7 cm:n kokoisia neliöitä. Leikkaa viillot neliöiden kulmiin ja taittele joka toinen kulma neliön keskelle. Täytä joulutortut. Pane nokare hilloa kunkin tortun keskelle.

5. Voitele joulutortut, paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Vinkki: Jos aika on kortilla, käytä kaupan pakastealtaan torttutaikinaa ja hillohyllyn paistonkestäviä marmeladeja. Paista tällöin joulutortut taikinapakkauksen ohjeen mukaan

Lue myös: Hurmaa jouluvieraat lumihiutaleilla, ruusuilla, hyrrillä ja enkeleillä – näin taitellaan joulun ihanimmat tortut.

Katso myös: Joulutorttu aprikoosi-puolukkatäytteellä

Katso myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton torttutaikina

 

X