
Viikuna-sinihomejuustojoulutortut
Viikuna-sinihomejuustojoulutortut maistuvat glögin kanssa ja valmistuvat pöytään pikana.
Ainekset
Viikuna-sinihomejuustojoulutortut
- 500 g voi- tai lehtitaikinaa (pakaste)
- paistonkestävää viikunamarmeladia
- 2 tuoretta viikunaa
- n. 50 g sinihomejuustoa
Voiteluun
- 1 kananmunan keltuainen
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
Viikuna-sinihomejuustojoulutortut leivotaan helposti näin:
1. Ota taikinalevyt pakkauksesta leivinpaperin päälle uunipellille sulamaan noin vartiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Leikkaa levyt kahteen osaan. Leikkaa taikinaneliöiden kahteen vastakkaiseen nurkkaan reunojen suuntaiset, L:n muotoiset viillot noin sentin päähän reunoista. Lusikoi taikinaneliöille viikuna- marmeladia ja murusteltua sinihomejuustoa. Nosta ensin toinen ja sitten toinen neliön uloin kulma täytteen yli, paina kiinni tiukasti.
3. Pese ja leikkaa viikunat ohuiksi viipaleiksi. Asettele joka tortulle 2–3 viikunaviipaletta.
4. Voitele taikinareunat kananmunan keltuaisella. Paista torttuja uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes ne ovat paistuneet kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä hetki ja siivilöi tortuille tomusokeria.
VINKKI! Valitse torttuihin paistonkestävää viikunahilloa, niin se ei ala valua.
Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat joulutortut joka makuun – ota haltuun erilaiset torttutaikinat, taittelut ja täytteet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous