Lehtitaikinakierteet ovat herkullisimmillaan tuoreina paistamisen jälkeen. Käytä täytteeksi paistonkestävää viikunamarmeladia, joka pysyy paistettaessa kierteiden sisällä eikä valu pellille kuten viikunahillo.
Vietä ihana iltateehetki: keitä kamomilla-chailatte tai rommilla ryhditettu teecocktail
Teecocktail ja lempeästi maustetut maitoteet maistuvat parhaalta pienten suolaisten kanssa. Matcha-skonssit, rapeat prosciutto-viikunakierteet ja tryffeli-katkarapuleivät kruunaavat talven ihanimman iltateehetken.
Lehtitaikinakierteet ovat herkullisimmillaan tuoreina paistamisen jälkeen. Käytä täytteeksi paistonkestävää viikunamarmeladia, joka pysyy paistettaessa kierteiden sisällä eikä valu pellille kuten viikunahillo.
Teecocktail ja lempeästi maustetut maitoteet maistuvat parhaalta pienten suolaisten kanssa. Matcha-skonssit, rapeat prosciutto-viikunakierteet ja tryffeli-katkarapuleivät kruunaavat talven ihanimman iltateehetken.
Rapeat prosciutto-viikunakierteet
10 kierrettä, valmistusaika 35 minuuttia
5 lehtitaikinalevyä
noin 1/2 dl viikunamarmeladia
1 dl voimakasta juustoraastetta, esim. goudaa tai cheddaria
80 g ilmakuivattua kinkkua, esim. prosciuttoa
Voiteluun
1 keltuainen
1. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sulaa huoneenlämmössä noin 15–20 minuuttia.
2. Leikkaa levyt pituussuunnassa puoliksi. Levitä suikaleille viikunamarmeladia. Ripottele päälle juustoraastetta. Levitä jokaiselle suikaleelle ilmakuivattua kinkkua.
3. Kiedo lehtitaikinasuikaleet rennosti kierteille. Irrottele kierteet toisistaan hieman, jotta ne eivät uunissa kypsyessään takerru toisiinsa kiinni.
4. Voitele kierteet keltuaisella. Kypsennä 225 asteessa 12–15 minuuttia.
Hienostuneet katkarapuleivät maistuvat vihreän teen tai oolong-teen kanssa. Vaiva palkitaan ja leivistä tulee huippuherkulliset, kun kuorit mehevät katkaravut leivän päälle itse.
Tryffeli-katkarapuleivät
4 leipää, valmistusaika 15 minuuttia
200 g kuorellisia keitettyjä katkarapuja
4 viipaletta juureen leivottua kaurapaahtoleipää
50 g tuorejuustoa
2 tl tryffeliöljyä
4 sitruunaviipaletta
rouhaisu mustapippuria
1. Kuori katkaravut.
2. Paahda leipäviipaleet. Sekoita tuorejuuston joukkoon tryffeliöljy ja levitä paahtoleiville.
3. Lisää päälle katkaravut ja sitruunaviipaleet. Rouhaise päälle mustapippuria. Nauti heti.
Matchateejauhe antaa skonsseihin herkullisen vihreän värin.
Matcha-skonssit
8 kpl, valmistusaika 15 minuuttia
250 g maitorahkaa
2 rkl matcha-jauhetta
1 rkl hunajaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl unikonsiemeniä
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
50 g sulatettua voita
Voiteluun
1 keltuainen
Lisäksi
hilloa ja juustoa
1. Sekoita kulhossa maitorahka, matcha ja hunaja.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maitorahkan joukkoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
3. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille. Jätä väliin kohoamisvaraa. Voitele skonssit keltuaisella. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes skonssit ovat kauniin kullanruskeita ja pohjasta painettaessa napakoita.
4. Halkaise skonssit hieman jäähtyneinä ja täytä hillolla ja juustolla.
Glögin korvaa appelsiinilla ja inkiväärillä maustettu mustateejuoma. Hauduta mustaa teetä lempeästi 90-asteisessa vedessä 2–3 minuuttia, niin teestä ei tule karvaan makuista.
Lämmin teecocktail
4 lasillista, valmistusaika 10 minuuttia
8 dl haudutettua mustaa teetä
1/4 appelsiinin kuori
10 g pala kuorittua inkivääriä
4 rkl hunajaa
3/4 dl rommia
1. Mittaa teen joukkoon appelsiininkuoripaloja ja paloiteltua inkivääriä. Kiehauta ja lisää hunaja.
2. Anna porista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Siivilöi appelsiininkuoret ja inkiväärit juomasta.
3. Mausta halutessasi rommilla. Kaada kuuman kestäviin laseihin ja nauti.
Rauhallisen unen takaa maitoon keitelty kamomillatee. Valmista juoma mielellään täysmaitoon, sillä sen rasvaisuus toimii parhaiten mausteiden kanssa.
Kamomilla-chailatte
2–3 annosta, valmistusaika 10 minuuttia
6 dl täysmaitoa
3 rkl sokeria
1/2 tl kardemumman siemeniä
1 kanelitanko
1/2 tl vaniljasokeria
3 pussia kamomillateetä
1. Kuumenna maito kattilassa. Lisää sokeri, kardemummansiemenet, kanelitanko ja vaniljasokeri.
2. Keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja lisää kamomillateepussit. Hauduta 5 minuuttia.
3. Siivilöi juomasta mausteet ja poista teepussit. Kaada mukeihin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous