Ruokajutut 19.6.2017

Viikon ruokalista: Mansikka-vuohenjuustopizza ja muut juhannusviikon herkut

Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: otavamedia
Juhannusviikolla maistuvat helpot ja nopeat arkiruoat, juhannuksena maukkaat grilliruoat.

Pöytään katetaan mansikoilla ja vuohenjuustolla täytettyä pizzaa, grillattua perunasalaattia sekä kesäisiä ja helppoja jälkiruokia, jotka hurmaavat jokaisen herkkusuun. Nappaa reseptit viikon ruokalistalta.

mac'n'cheese

Maanantai

Mac’n’cheese

Keskitaso

30-60 min

Tätä on pakko kokeilla. Tuhti amerikkalaisherkku, mac’n’cheese, syntyy tällä reseptillä astetta fiksummin. Gluteenittoman pastavuoan joukkoon on lisätty juustonmakuista ruokakermaa sekä mozzarellaa. Pinnalle raastettu parapähkinä korvaa perinteisen parmesaanijuuston. Nerokasta!

Mac’n’cheesen ohjeen löydät täältä.

pinaatti-kalakeitto

Tiistai

Pinaatti-kalakeitto

Keskitaso

30-60 min

Tämä pinaattikeitto saa ruokaisuutta savukalasta. Soseuta soppaan pinaatin lisäksi myös perunaa ja porkkanaa, niin liemi täytelöityy ja päivän kasviskiintiö kasvaa kuin huomaamatta. Keiton viimeistelee loraus ruokakermaa, sitruunamehu tuo raikkaan vivahteen.

Pinaatti-kalakeiton ohjeen löydät täältä.

mifu-bolognaisekastike

Keskiviikko

Mifu-bolognaisekastike

Helppo

30-60 min

Perinteinen bolognaisekastike saa tässä reseptissä vaihtelua paistettavasta, raejuuston kaltaisesta juustorakeesta, Mifusta. Pilko tomaattisen kastikkeen joukkoon myös runsaasti kasviksia, kuten porkkanaa, sipulia ja selleriä. Raikkaan lopputuloksen saat, kun viimeistelet annoksen tuoreella tomaatilla ja basilikalla.

Mifu-bolognaisen ohjeen löydät täältä.

kasvisvokki

Torstai

Kasviswok

Helppo

alle 30 min

Kasviswokki vie nälän herkullisesti ilman ähkyä. Raikas ateria kootaan varhaiskaalista, kesäkurpitsasta sekä sokeriherneen paloista ja mungpavun iduista, jotka pikapaistetaan seesamiöljyssä. Mausteeksi riittää tilkka limetinmehua, kalakastiketta ja soijaa. Kaveriksi sopii kana, katkaravut tai vaikka tofu, mitä jääkaapista nyt sattuukin löytymään ennen lähtöä juhannuksen viettoon.

Kasviswokin ohjeen löydät täältä.

grillattu perunasalaatti

Perjantai

Grillattu perunasalaatti

Keskitaso

30-60 min

Perunasalaatti on juhannusruokien klassikko, jolla ei voi mennä vikaan. Tämä perunasalaatti syntyy keitetyistä varhaisperunoista, jotka saavat grillissä ihanan  paahteisen pinnan. Joukkoon lisätään ruukku rucolaa, pecorinojuustoa lastuina sekä simppeli sinappikastike, joka marinoi salaatin koukuttavan hyväksi. Grillaa kaveriksi mehevät pihvit tai panosta laadukkaaseen raakamakkaraan.

Grillatun perunasalaatin ohjeen löydät täältä.

mansikka-korvapuustibruschetta

Mansikka-korvapuustibruschetat

Helppo

alle 30 min

Kun pikaisesti grillatun korvapuustin väliin lisää tuoreita mansikoita ja vaahdoksi vatkattua kermaa, on lopputulos enemmän kuin osiensa summa. Herkkujälkkäri viimeistellään tomusokeritupsauksella ja nautiskellaan kesäillassa hitaasti herkutellen.

Mansikka-korvapuustibruschettojen ohjeen löydät täältä.

Grillattua_kalaa_ja_kesavihanneksia

Lauanatai

Grillattua kalaa ja kesävihanneksia

Keskitaso

30-60 min

Kokonaisena grillattu siika on kesäruokaa parhaimmillaan. Täytteenä on tuoreita yrttejä sekä sitruunaviipaleita, kaverina grillattuja kesävihanneksia: parsaa, kevätsipulia ja terttutomaatteja. Kastikekin syntyy yhdessä hujauksessa oliiviöljystä, sitruunamehusta ja yrttisilpusta.

Grillatun kalan ja kesävihannesten ohjeen löydät täältä.

Kesainen_juhlatrifle

Kesäinen juhlatrifle

Helppo

30-60 min

Juhannuksen juhlapöydän kuningatar on kerroksittain maljaan koottu herkullinen trifle. Suloinen sekamelska syntyy kondensoidulla maidolla makeutetusta mascarponesta, tuoreista marjoista, hedelmistä ja mintunlehdistä, murustelluista pikkuleivistä ja marengeista sekä suolaisista pikku-prezeleistä. Täydellistä!

Kesäisen juhlatriflen ohjeen löydät täältä.

mansikka-vuohenjuustopizza

Sunnuntai

Mansikka-vuohenjuustopizza

Helppo

alle 30 min

Kun vatsa on pullollaan juhannusherkkuja, mutta suu halajaa edelleen kesäisiä makuja, on mansikkapizza oiva vaihtoehto. Se syntyy näppärästi valmiista pakastepizzapohjasta, jonka päälle levitetään täytteet: ensi sipaisu pehmeää vuohenjuustoa, sitten mansikoita, rucolaa ja paahdettuja siemeniä sekä parmesaanilastuja. Kesäherkun viimeistelee sitruuna-avokadoöljy sekä viherpippurirouhe.

Mansikka-vuohenjuustopizzan ohjeen löydät täältä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi