Hävikistä herkuksi: eilisen leivästä syntyy maukkaita ruokia
Kuivahtaneesta leivästä tai pullasta voi jalostaa maukasta tarjottavaa. Kokosimme tähän muutaman hävikinehkäisyherkun, joiden aineksina on eilisen leipä tai pulla. Nappaa reseptit talteen.
Toscanalaisen leipäsalaatin eli panzanellan voi maustaa vadelmilla.
Kuivahtaneesta leivästä syntyy rapea kuorrutus nugeteille.
Leivitys antaa lihalle herkullisen rapsakan kuoren. Makuja voit vaihdella mielesi mukaan: intialaisen vivahteen saat, kun sekoitat leivänmurujen joukkoon garam masalaa, mantelirouhetta ja kuivattua chiliä. Italialainen leivitys syntyy parmesaaniraasteesta, sitruunankuoresta ja tuoreesta salviasta. suomalaisessa leivityksessä maistuvat ruiskorppujauhot ja puolukkajauhe.
Pinaatti-fetavuoka on kokonainen ateria ja syntyy yhdessä vuoassa. Leipä imee makua pinaatista, sienistä ja fetajuustosta.
Jos kaapista löytyy kuivahtanutta pullaa, anna sille uusi elämä herkullisessa mustikka-pullavanukkaassa. Tarjoile mustikka-pullavanukas vaniljakastikkeen kanssa.
Kuvat: Jukka Pakarinen
Katri Schröder
Katso myös:
Älä heitä ruokaa pois, muutamilla vinkeillä voit säästää rahaa!
Jalosta kaurapuuron tähteet kaurapannariksi
Ruokabloggaajat taikovat hävikkiä herkuksi
Kommentit
valmuska, kiitos hyvästä huomiosta. Kaikilla ei ehkä ole mahdollista päästä sienimetsään, mutta ilman muuta kannattaa suosia metsän antimia tähänkin reseptiin.
Kommentit
Paras sieniaika käsillä ja pinaatti-fetavuokaan suositellaan herkkusienia.
Eivät edes maistu miltään.Se siitä kulinarismista!
valmuska, kiitos hyvästä huomiosta. Kaikilla ei ehkä ole mahdollista päästä sienimetsään, mutta ilman muuta kannattaa suosia metsän antimia tähänkin reseptiin.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous