Reseptit

Vadelma-panzanellasalaatti

17.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

150 g maalais- tai ranskanleipää
2 rkl oliiviöljyä
1 kurkku
100 g rucolasalaattia
3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja basilikaa
200 g vadelmia
150 g pieniä mozzarellapalloja

kastike:

1 dl oliiviöljyä
2 rkl punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
ripaus suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tähän salaattiin voi käyttää hieman kuivahtanutta, eilistä leipää. Toscanalaisen leipäsalaatin eli panzanellan voi maustaa vadelmilla.

  • Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi.
  • Kuutioi kurkku. Huuhtele ja revi rucolasalaatit pienemmiksi vadille.
  • Nosta joukkoon hienonnetut yrtit, kurkkupalat, vadelmat ja valutetut mozzarellapallot.
  • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin päälle.
  • Anna maustua jääkaapissa vajaan tunnin ennen tarjoilua.

Katso myös:

 

 

 

 

 

Avokado-leipäsalaatti

 

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo