
Vadelma-panzanellasalaatti
Perinteisesti rapeista krutongeista ja kesän kypsyttämistä tomaateista koottava toscanalainen leipäsalaatti, panzanella saa tässä ohjeessa uutta jujua vadelmista. Jos leipäkorissasi odottaa kuivahtanut leivänkannikka, tässä ohje, johon kannattaa tarttua!
Mozzarellajuusto tekee vadelma-panzanellasalaatista ruokaisan.
Ainekset
Vadelma-panzanella:
- 150 g maalais- tai ranskanleipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kurkku
- 100 g rucolasalaattia
- 3 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja basilikaa
- 200 g vadelmia
- 150 g pieniä mozzarellapalloja
Kastike:
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviini- tai vadelmaviinietikkaa
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- ripaus suolaa
- ripaus
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi leipä. Paista kuutiot rapeiksi ja kullankeltaisiksi.
2. Kuutioi kurkku. Huuhtele ja revi rucolasalaatit pienemmiksi vadille.
3. Nosta joukkoon hienonnetut yrtit, kurkkupalat, vadelmat ja valutetut mozzarellapallot.
4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin päälle.
5. Anna maustua jääkaapissa vajaan tunnin ennen tarjoilua.
Katso myös:

Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous