Vinkit

Parsarisotto ja helppo broileririsotto – näillä vinkeillä teet herkullista risottoa

Risotto on maukas ruoka, joka sopii sekä arkeen että juhlaan.

Teksti:
Saara Kärki

Säästä parsan nuput annoksen koristeluun ja käytä itse parsan varsi risottoon.

Risotto on maukas ruoka, joka sopii sekä arkeen että juhlaan.

Sanonnan mukaan risotto ei odota syöjäänsä, vaan syöjä odottaa risottoa. Tämä riisiruoka onkin parhaimmillaan juuri valmistuneena.

Saat onnistuneen lopputuloksen, kun muistat jättää riisit hieman al denteksi ja käytät liemeen valkoviiniä tai kuivaa sherryä antamaan makua.

Näppärä niksi on kuumentaa vesi ensin vedenkeittimissä ja kaataa se kiehuvana kattilaan. Kun lisäät siihen liemikuutiot saat maukkaan liemen nopeasti valmiiksi ilman turhaa keittämistä. Muista vain pitää hella miedolla lämmöllä, jotta liemi ei pääse jäähtymään.

Tomaatti-sienirisotossa tuoksuvat metsän aromit

Tomaatti sopii erinomaisesti metsäsienten kanssa nautittavaksi. Tähän maittavaan risottoon on hyvä käyttää pakkasesta viimeiset sienet, jos niitä on säästynyt vielä näin pitkälle. Parmesaani kruunaa risoton yhdessä yrttien kanssa.

Resepti: tomaatti-sienirisotto

Tomaatti-sienirisottoon voi käyttää kuivattuja tai pakastettuja sieniä, kun tuoreita ei ole saatavilla.

Parsa-aika on taas alkanut

Kevät on parsan kulta-aikaa. Parsa sopii erinomaisesti myös risottoon ja tuo kevyttä raikkautta muuten tuhtiin ateriaan. Kaunis parsarisotto sopii erinomaisesti vaikka pääsiäispöytään, joten nyt on hyvä hetki testata resepti valmiiksi.

Resepti: Parsarisotto

parsarisotto
Säästä parsan nuput annoksen koristeluun ja käytä itse parsan varsi risottoon.

Koko perheen arkirisotto

Broileririsotto sopii koko perheen arkiruuaksi. Perinteinen risottoriisi on vaihdettu tummaan riisiin ja sen annetaan kypsyä keitinvedessä. Näin säästyy aikaa, eikä risottoa tarvitse vahtia samalla tavalla kuin perinteistä risottoa tehdessä. Aikuisempaan makuun risottoa voi maustaa chili- ja soijakastikkeella.

Resepti: broileririsotto

Broileririsotto sopii hyvin koko perheelle. Aikuisille voi lisämakua antaa vaikka chilillä.
X